Třebechovické muzeum Betlém zve na návštěvu nejen o vánocích

Třebechovické muzeum betlémů má ve svých sbírkách více než 400 betlémů zhotovených z nejrůznějších materiálů. Betlémy pocházejí ze všech oblastí České republiky a  vidět zde můžete modely velmi starých, ale i ryze současných betlémů. Posuďte po návštěvě muzea sami, do jakých forem se rozrostlo a posunulo řemeslo betlémářství ve své historii.

Nejcennějším a nejobdivovanějším betlémem je bezesporu unikátní mechanický betlém lidových řezbářů Josefa ProboštaJosefa Kapuciána a autora mechanismu Josefa Frimla. Třebechovický Proboštův betlém o rozměrech 7x3x2 m, je více než 100 let starý a má zhruba 2000 vyřezávaných dílů a 350 figurek. Jednapadesát z nich se pohybuje při práci a dalších 120 jezdí na několika pohyblivých pásech.

Muzeum pořádá nejrůznější druhy výstav, projektů a muzejních akcí v průběhu celého kalendářního roku. V přízemí naleznete též Městské informační centrum a nabídku kulturních akcí města Třebechovice pod Orebem.

Držitelé Rodinných pasů mají slevu 20,- Kč na rodinné vstupné oproti standardnímu ceníku. (Běžná cena 220,- Kč, cena s RP 200,- Kč).

Držitelé Senior pasu mají vstupné za 60, oproti standardní ceně 100,- Kč.

Třebechovické muzeum betlémů